Malomkert Kehida Apartmanház

8784 Kehidakustány, Malom utca 3. tel. +36 70 703 0058

Látnivalók a környéken

Sümegi Vár

A Sümegi Vár az ország egyik legszebb, viszonylag épen megmaradt középkori erődje, amely a környezetéből magasan kiemelkedő kopár hegytetőre épült.

http://www.sumegvar.hu


Zalacsányi Horgásztó

A Zalacsányi-tó, köszönhetően az intenzív telepítésnek, igen népszerű a horgászok körében, ahol rekord méretű, kapitális halak kifogására nyílik lehetőség. Rendszeresen tartunk horgászversenyt.

Horgászat, Halastó, Horgásztó

 • A Zalacsányi-tó, köszönhetően az intenzív telepítésnek, igen népszerű a horgászok körében, ahol rekord méretű, kapitális halak kifogására nyílik lehetőség.
 • Rendszeresen tartunk horgászversenyt.
 • Helyszínen halpucolásra is lehetőség van.

Halak:

 • Ponty (rekord méretüek)
 • Amúr
 • Harcsa
 • Csuka
 • Süllő (nagy állomány)
 • Tokhal ( lénai )

http://www.zalacsanyiszabadidokozpont.hu/


Zalaszántói Béke Sztupa

A zalaszántói Béke Sztupa a 316 méter magas Világosvár hegyről néz a Balatonra, 30 méter magas és 24 méter széles. Ez Európa egyik legnagyobb sztúpája és kívánjuk, hogy járuljon hozzá a világbékéhez!

Buddha tanításai, ereklyéi és egy 24 méteres életfa található a Sztupa belsejében. A Buddha szobor Dél-Koreából származik. A Sztupa Buddha szellemét, ugyanakkor bölcsességét, minden élőlényhez fűződő együttérzését és szeretetét is jelképezi. A béke, a boldogság és a megvilágosodás jelképe.

https://sites.google.com/site/zalaszantostupa/


Kis-Balaton

A Keszthelyi-öböl délnyugati csücske mellett található hazánk egyik legkülönlegesebb tája, a Kis-Balaton.

A XVIII. század végéig nem tettek különbséget a Kis-Balaton és a Balaton között, ugyanis ez a terület valamikor még a tó öble volt. Az öböl fontos szerepet játszott abban, hogy a Zala itt tudta lerakni a hordalékait. A XX. század közepére azonban ezt a szűrő funkcióját fokozatosan elvesztette, ami nagyban tudható be a különböző emberi beavatkozásoknak. Ilyenek voltak például: a Sió zsilip megépítése 1864-ben, a XX. század elején a Zala meder kialakítása és a Zala árvízvédelmi töltéseinek megépítése. A Sió zsilip üzembe helyezését követőenjelentősen csökkent a Balaton vízszintjének ingadozása (amely előtte az 5-6 métert is elérte). Először az öböl helyén egy lápos, nádas terület alakult ki, ahol a Zala „beleveszett” a mocsárba. A meder kialakítását és főképpen a töltések megépítését követően a Kis-Balaton területének nagy része fokozatosan szárazra került. A hajdani öbölből két kicsi nyílt vízfelület (a Vörsi és Zalavári víz), valamint egy nagyobb (~1400 ha) összefüggő nádas maradt, amely azonban már nem szűrhette meg a Zalán érkező vizet.

Ezen folyamatok következményeként a Zala már közvetlenül a Keszthelyi-öbölbe szállította a hordalékait, köztük a belemosódott, engedettszervesanyagot is, amik a sajátos áramlási viszonyok miatt nagyrészt ott is maradtak. A Balaton vízminősége ezek következtében és a folyamatos gazdasági és technológiai fejlődések (városiasodás, mezőgazdaság fejlődése, szennyvíz elvezetése) miatt rohamosan romlásnak indult.A tó algásodni kezdett, jelentősen elszaporodott a hínár, megkezdődött a tó eutrofizációja. A Balaton már annyira rossz állapotba került, hogy a fürdőzési igényeket sem tudta megfelelő színvonalon kielégíteni.

Az ökológiai katasztrófa elkerülésének érdekében a vízügyi szakemberek kidolgoztak egy tervet a „Kis-Balaton Vízvédelmi Rendszer” ki¬építésére. Alapgondolata az volt, hogy a hajdan öbölként, illetvemocsárként létezett terület ismételt elárasztásával kialakuló mocsaras-nádas terület a Zalán érkező hordalékot, tápanyagokat kiszűrje, feldolgozza.Ezzel a világon egyedülálló vízvédelmi rendszerrel a Balatonban – főleg a Keszthelyi-öbölben – lejátszódó folyamatok a Balaton elé, a Zala alsó szakaszán kialakítandó vízvédelmi rendszer területére helyeződnek át. Ez a megoldás a mintegy 200 évvel ezelőtti, természetes állapothoz hasonlító viszonyokat állít elő.

http://www.kisbalaton.eu/index.php/hu/


Cserszegtomaj - Margit kilátó

A 31 méter magas faszerkezetű kilátóból nagyszerű körpanoráma nyílik – rálátni a Keszthelyi-öbölre, a környező vidékre, át a déli partra, és szép időben a Bakony magaslatai is feltűnnek.


Keszthely

 • Festetics Kastély
 • Georgikon majormúzeum
 • Baba múzeum
 • Csigaparlament


Hévíz

Itt található a világon egyedülálló természetes tőzegmedrű gyógytó.

MALOMKERT KEHIDA APARTMANOK

HEUKELBACH KFT.
8784 Kehidakustány, Malom u.3.
Adószám: 11341349-1-20.