Malomkert Kehida Apartmanház

8784 Kehidakustány, Malom utca 3. tel. +36 70 703 0058

Látnivalók

Az 1200 lakosú falucska egy gyorsan fejlődő termálfürdőhely. Ideális, megfizethető vakációhelyszínt kínál családoknak, gyógyulni vágyóknak illetve bárkinek, aki a természetben szeretne kikapcsolódni és pihenésre vágyik.


A falu fekvése

Kehidakustányt a Zala völgy ékszerdobozának is szokták nevezni. A falu Zala megye északi részén, a Zala folyó észak-déli völgyében, annak két partján (a nyugati a Kehida, a keletin a Kustány községrész) terül el.

A Balatontól 15 km-re fekszik.

Bármerre is járunk, mindenhol erdők, mezők és szőlőhegyek terülnek el a vidéken.

A gazdag történelmi múltra visszatekintő vidék magaslatairól fenséges kilátás nyílik a közkedvelt Balaton- Felvidékre. A helység vidéki hangulatot áraszt, ipara nincs. A helyiek fő megélhetési forrása a mezőgazdaság és a vendéglátás.


A falu történelme

A helység neve a két falu, Kehida és Kustány összekapcsolódásából keletkezett. A régészeti leletek azt mutatják, hogy a rómaiak után avarok telepedtek le itt. Kehida mint falu először 1232-ben lett említve. A Kustány nevet először III. Béla király 1181-es okiratában találjuk.

A hely részben királyi birtok volt, ahol az udvar tagjai laktak. A falut a törökök lerombolták, és nem kímélte a pestis- valamint a kolerajárvány sem.

Kehidán lakott a híres magyar reformpolitikus, Deák Ferenc, Magyarország tanítómestere és 1848-ig igazságügyminisztere.


A falu mai élete

Kehidakustány kiváló életminőségét javarészt a termálfürdőnek köszönheti. Az egész évben üzemelő fürdő hatalmas népszerűségnek örvend. A falu területén illetve a környező részeken az elmúlt években párszáz külföldi, túlnyomó részt németek, osztrákok és svájciak telepedtek le. A külföldi betelepedők száma egyre csak nő.

Fogorvos, körzeti orvos és gyógyszertár biztosítja az egészségügyi ellátást. A falu óvodával, általános iskolával és gyógyszertárral rendelkezik.

A hely legfőbb vonzereje a termálfürdő, mely nyugalmas, természetközeli helyen terül el. A faluban két kemping is működik közvetlenül a fürdő szomszédságában. Több kis élelmiszerüzlet is üzemel, mely a napi igények kielégítésére szolgál, jó néhány magánszállás,apartman, étterem és bisztró található a faluban.


Fejlődés és közösség

A termálfürdő építése során, illetve a belföldi és külföldi befektetők különböző projektjei által a falu gyors fejlődést mutat a gyógyulni- illetve szabadidős programokra vágyó vendégek számára.


Természetbarátoknak

A vidék ideális terepe lovaglásnak, romantikus kirándulásoknak és biciklitúráknak.

A hely gólyának és némely ritka madárfajnak is otthont ad. Gombagyűjtők és természetbarátok is otthonosan érzik itt magukat.

» Látnivalók » Kehidakustány » Látnivalók
MALOMKERT KEHIDA APARTMANOK

HEUKELBACH KFT.
8784 Kehidakustány, Malom u.3.
Adószám: 11341349-1-20.